RSS Feed

Alpha Lipid Slime Diet 2

Slime diet atau nama singkatannya ialah SD2 merupakan meal supplement, dengan erti kata lain kita perlu makan makanan seharian kita mengikut jadual pemakanan untuk mendapatkan kestabilan proses penurunan berat badan yang sempurna dan cepat tanpa mempunyai masalah seperti gelebeh, kulit tak sekata serta kendur. SD2 perlu diminum sebelum kita makan. Seperti program “sambil makan sambil kurus“. Bila ada makanan di dalam perut kita, maka makan itu akan diserat dengan SD2 dan terus membakar lemak2 di dalam badan kita dengan cepat dah akhirnya lemak2 tersebut akan dibuang melalui proses perkumuhan. SD2 juga mengandungi 12 jenis vitamins, Asid Amino (penting untuk badan), Green Tea Extract dan Fat burner

Kebanyakkan pembakar lemak atau fat burner seperti Lipo6, Hydroxycut, API Polythermex, Jusmate 5 dan lain-lain adalah jenis thermogenik. Apa tu? Thermogenik adalah proses peningkatan metabolism badan. Di sini suplemen fat burner menggunakan kandungan seperti caffeine, guarana, MaHuang, Ginseng, tongkat ali, Chromium Picolinate, Kola dan lain-lain untuk mengingkatkan metabolism.
.
Pembakar lemak tu umpama minum kopi keras yang meningkatkan denyutan jantung tapi kandungan “kopi” dalam pembakar lemak jauh lebih tinggi.
Pembakar lemak bukanlah membakar lemak tapi mengingkatkan pembakaran kalori seharian anda (tingkatkan metabolism). Sebagai contoh theori:
  • Tanpa pembakar lemak: Penggunaan kalori badan anda 2,000kcal sehari.
  • Dengan pembakar lemak: Penggunaan kalori badan anda mungkin 2,100kcal sehari.
  • Teori: Jadi dengan defisit kalori yang lebih tinggi, maka (secara teori), anda boleh kurangkan berat badan dengan lebih cepat.

Semulajadi setiap lelaki/wanita mengidamkan tubuh badan yang cantik dan sihat, tidak dinafikan memiliki tubuh badan yang cantik/bergaya akan membuatkan seseorang lelaki/wanita akan menjaga penampilan disamping itu akan lebih berkeyakinan.

Isu berat badan selalunya menjadi masalah pada kaum wanita. Antara simptom-simpton yang sering melanda kaum wanita antaranya cepat rasa rendah diri, tidak bersemangat, dan mudah putus asa.

Dari segi pemakaian juga sering timbul rasa malu untuk berpenampilan cantik kerana berat badan yang keterlaluan atau tidak seimbang.

Ada yang sanggup berlapar hanya kerana mahu sentiasa kelihatan kurus sehingga membawa tabiat makan yang tidak betul. Keadaan ini boleh mengundang penyakit anorexia atau bulimia.

Disamping pemakanan yang seimbang dan bersenam, badan kita juga memerlukan supplement untuk membantu keseimbangan diet dalam badan kita. Ramai yang sudah tahu keberkesanan produk yang terkenal dari New Zealand ini, iaitu Alpha Lipid, terbaru mereka memperkenalkan Alpha Lipid SD2.

ALPHA LIPID SLIM DIET 2

  • Alpha Lipid SD2 adalah satu produk penurunan berat badan yang berasaskan soya protein bukan GMO – 75%, terpilih dan bergred tinggi, serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral. Ianya dapat membantu menurunkan berat badan secara sihat.
  • Tidak mengandungi perisa atau pemanis tiruan dan dapat membantu memastikan tubuh mempunyai semua nutrien penting termasuk protein untuk membakar lemak, mengekalkan jisim otot dan ketegangan. Setiap hidangan menyediakan 10 gram protein yang boleh digunakan untuk keperluan harian.
  • Kandungan Asid Amino, Vitamin A, B, C, D, E, dan mineral. Bukan “meal replacement” dimana anda perlu berlapar tetapi ia adalah “meal supplement” dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda dan tanpa berlapar.
  • Program diet ini membuatkan kita tidak akan merasa letih dan lesu, ianya akan memberi kita tenaga walaupun proses pembakaran lemak terjadi.
  • Hasil kajian dilakukan oleh pakar-pakar perubatan dari Harvard Medical University, iaitu Dr.George Cahill dan Dr.George Blackburn yang berjaya membuktikan keberkesanan menurunkan berat badan berdasarkan penyimpanan Protein dan Diet Ketogenik.

KELEBIHAN SUSU ALPHA LIPID SLIM DIET II

Mengurangkan berat badan secara semulajadi dan membantu badan dalam proses pembakaran lemak tanpa ada bahan-bahan yang merbahaya, hanya kandungan zat-zat makanan seimbang dan suplement protein soya yang lazat. Ianya juga program pemakanan yang mudah untuk mengurangkan pengambilan karbohidrat dan lebih jimat berbanding dengan penggunaan latihan fizikal dan kawalan kalori yang mengambil masa yang agak lama.

Khasiat yang terkandung dapat membantu meninggikan metabolisma, meningkatkan penggunaan tenaga dan membakar lemak. Bahan Antioksida yang kuat, Antibacterial dan Antiviral disamping itu dapat memelihara jantung.

Tiada kesan sampingan semasa proses penurunan berat badan, selamat, sihat, dan efekif kerana ianya bersumber alam disamping dapat memulihkan penambahan berat badan dan juga merawat simpton dalam badan.

Dengan program Alpha Lipid Slimdiet II kesan penurunan berat badan purata 1 minggu adalah 2 – 5kg dengan cara pengambilan yang teratur dan tanpa perlu berlapar disamping ianya juga nyahtoksik dan pembersihan sistem dalam badan berlaku secara spontan.

CUBALAH SUSU ALPHA LIPID SLIM DIET II

Team XOT Diet adalah team bumiputera yang membantu memberi khidmat bantuan dan panduan kepada wanita yang memerlukan perkhidmatan Slim Diet. Bergerak aktif melalui online antaranya melalui blog Alpha Lipid SD2 dan juga laman Facebook Team XOT

Tips pengambilan makanan bersama SD2

UNTUK PRODUK LAIN SILA KLIK DI BAWAH

ALPHA LIPID LIFELINE

ALPHA LIPID K-29

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: